domingo, 20 de septiembre de 2020

ORACIÓN “VERDE”

Jornada Mundial de oración por el cuidado de la casa común. 

 

Cada 1 de septiembre se celebra desde  2015, instituida por el Obispo de Roma Francisco y el Patriarca Ortodoxo de Constantinopla Bartolomé. En la carta dirigida a los presidentes de los Consejos pontificios para la promoción de la Unidad de los cristianos y de Justicia y Paz, escribía que "La Jornada Mundial de Oración por el Cuidado de la Creación, que se celebrará anualmente, ofrecerá a cada creyente y a las comunidades una valiosa oportunidad de renovar la adhesión personal a la propia vocación de custodios de la creación (…) la maravillosa obra que Él ha confiado a nuestro cuidado". Acaba invocando la «intercesión de la Madre de Dios María Santísima y de san Francisco de Asís, cuyo Cántico de las Criaturas mueve a tantos hombres y mujeres de buena voluntad a vivir alabando al Creador y respetando la creación».

En este 2020 el Dicasterio para el “Servicio del Desarrollo Humano Integral” dice que desde este día 1 hasta el 4 de octubre, día que celebra a san Francisco de Asís, es una iniciativa denominada “tiempo de la Creación” para rezar unidos a la familia ecuménica. 

Como peticiones por la Iglesia y la humanidad entera, en este tiempo ecológico, pueden servir peticiones sacadas de la Encíclica “verde” de Francsico. 

Preguem, germans, al Senyor Déu nostre que tant va estimar el món que ens ha donat el seu Fill, encarnat per obra de l’Esperit Sant. 

1a. Per l’Església: perquè sàpiga ensenyar que com el Cristianisme no rebutja la materia, pot donar resposta a l’actual problemàtica vivint una ecologia integral que no exclou el valor del treball.

1b. Per l’Església: perquè sàpiga dialogar amb el món a on està enviada i la Ciència i la Religió, que tenen diferents aproximacions a la realitat, aportin fruits productius.

1c. Per l’Església: perquè fidel a la seva missió no pretengui definir les qüestions científiques ni substituir a la política, que sàpiga escoltar i promoure el debat honest entre els científics, respectant la diversitat d’opinions.

1d. Per l’Església: perquè els seus pastors ajudin a tots els batejats a viure la vocació de ser protectors de l’obra de Déu, part essencial d’una existència virtuosa, no res opcional. 

2a. Per tots els cristians: perquè reconeguin que les seves conviccions de fe ofereixen grands motivacions per a la cura de la Natura i dels germans i germanes més fràgils.

2b. Per tots els cristians: perquè no falti una conversión ecológica ja que hi ha alguns que solen burlar-se de les preocupacions pel medi ambient o són passius i es tornen incoherents.

         2c. Per tots els cristians: perquè poguem reconeixer que hem estat infidels al tresor de saviesa que haviam de custodiar i que inclou l’immensa varietat cultural del tots els pobles de la terra.

         2d. Per la nova evangelització que inclou rectificar el fet històric de que el pensament jueu-cristià va desmitificar la Natura i ja no li va atribuir un caràcter diví.

         3a. Pels creients de totes les religions: perquè posin atenció particular cap a la creació de Déu motivats per l’actual repte urgent de protegir la nostra casa comuna.

         3b. Per l’humanitat sensera: perquè sàpiga analitzar l’espai on transcorre l’existència de les persones, l’habitación, la casa, el lloc de treball i el barri en que  es viu.

         3c. Per tota la humanitat: perquè seguint l’exemple cristià sàpiga assumir el deure de tenir cura de la creació amb petites accions quotidianes, i que l’educació siga capaç de motivar-les.

         3d. Per tots els pobles de la Terra: perqué es recuperi l’harmonia entre el Creador, l’humanitat i tota la creació ja que va ser destruïda pel pecat original i es va desnaturalitzar el mandat de «dominar» la terra, «llaurar-la i cuidar-la».

Senyor Déu nostre: atèn les nostres súpliques que presentem en mans de María, elevada al cel, Mare i Reina de tota la creació i que ens ajudi a mirar aquest món amb ulls més savis. Per Crist.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

CONSAGRACIÓ A MARIA d’Ucraïna i Rússia

                                                                25 març  2022    Oració que fa Francesc amb tota l’Església.   Resum litera...