sábado, 30 de enero de 2021

7 DIUMENGES de sant JOSEP

 amb la Carta apostòlica PATRIS CORDE

amb motiu del 150 aniversari de la Declaració de

sant Josep com a Patró de l’Església universal.

 

Any de sant Josep

del 8-XII-2020 al 8-XII-2021

 

 

Acudim a sant Josep que va estimar a Jesús amb cor de pare, ja que és anomenat en els quatre Evangelis «el fill de Josep». Els meus predecessors han aprofundit en el missatge contingut en les poques dades transmeses pels Evangelis per destacar el seu paper central en la història de la salvació.

 

Diumenge 1è. Pare estimat

Pel seu paper en la història de la salvació, sant Josep és un pare que sempre ha estat estimat pel poble cristià. 

Diumenge 2n. Pare en la tendresa

Josep veié Jesús progressar dia rere dia en saviesa, en estatura i en gràcia devant de Déu i dels homes. Li va ensenyar a caminar, i ho prenia en els seus braços: era per ell com el pare que alça a un nen fins als seus galtes, i s’inclina capa ell per donar-li de menjar. 

Diumenge 3è. Pare en l’obediència

En el segon somni l’àngel va ordenar a Josep que s’aixequès, prenguera al nen i a la seva mare i emigrara a Egipte; perquè Herodes buscaria al nen per matar-lo. Josep no va dubtar a obeïr, sense qüestionar-se sobre les dificultats que podía trovar. 

Diumenge 4º. Pare en acollida

La vida espiritual de Josep no ens mostra una vía que explica, sino una vía que acull. Josep no és un home que es resigna pasivament. És un protagonista valent i fort ja que el realisme cristià no rebutja res del que existeix amb les seves llums i ombres. 

Diumenge 5è. Pare de la valentia creativa

Que tinguem la mateixa valentia creativa del fuster de Natzaret, que savía transformar un problema en una oportunitat, anteposant sempre la confiança en la Providència. 

Diumenge 6è. Pare treballador

Sant Josep era un fuster que treballava honestament per assegurar el manteniment de la seva família. D’ell, Jesús va apendre el valor, la dignitat i l’alegria del que significa menjar el pa que és fruit del pròpi treball. La pèrdua de treball que afecta a tants germans i germanes, i que ha aumentat en els últims temps degut a la pandemia de Covid-19, ha de ser una crida a revisar les nostres prioritats. 

I diumenge 7è. Pare a l’ombra

El seu silenci persistent no contempla queixes, sinó gestos concrets de confiança. Sant Josep no pot deixar de ser el Custodi de l’Església perquè l’Església es l’extensió del Cos de Crist en la història.

 

 

 

 

Implorem a sant Josep la gràcia de les gràcies: la nostra conversió i li demanem que es mostri pare també a nosaltres i que, com a Patró de l’Església universal, ens guiï en el camí de la vida. Concediu-nos gràcia, misericòrdia i valentia, i defensa-ns de tot mal. Amén.

1 comentario:

CONSAGRACIÓ A MARIA d’Ucraïna i Rússia

                                                                25 març  2022    Oració que fa Francesc amb tota l’Església.   Resum litera...